Originale eller uoriginale filter

Leverer vi originale filter? Det finnes egentlig ingenting som heter et originalt filter. Filtreringskvalitet på et luftfilter for ventilasjon reguleres i både nasjonale og internasjonale standarder. Dette har ingenting med systemleverandører å gjøre.  Nesten ingen produsenter av ventilasjonssystemer lager filter selv, rett og slett fordi dette er et eget fag og krever eget produksjonsutstyr, godkjenninger osv.  De fleste systemleverandører kjøper filter fra produsenter som er spesialisert på produksjon av filter.  Det vil si at det å kalle et filter solgt fra systemleverandør et originalt filter er i beste fall misvisende.

Noen systemleverandører tar det så langt at de vil låse kunden til å kjøpe filter/forbruksmateriell av de. Det å innskrenke eller ikke stå ved reklamasjonsretten på et produkt  dersom andre filter benyttes, strider virkelig i mot all fri konkurranse. Slike saker er gjentatte ganger tapt av selskaper som prøver på slike ting.  Her er hva forbrukerområdet generelt sier om slike saker :

 

"Det er viktig og skille mellom garanti og reklamasjons rett. En garanti er en særskilt avtale som skal gi deg bedre rettigheter en forbrukerkjøpslov i et avtalt tidsrom. En garanti kan f.eks. gi deg kostnadsfri utbedring av en feil i et bestemt tidsrom som ikke dekkes av reklamasjonsretten i forbrukerkjøps loven.

En leverandør kan oppheve garantien dersom du ikke følger deres retnings linjer for forbruks materiell. Men en leverandør kan ikke gå bort i fra reklamasjonsretten en forbruker har selv om det brukes annet forbruks materiell en hva leverandør selv selger. "

 

I klar tekst betyr dette at du som forbruker kan velge hvilket bilverksted du vil bruke, hvor du vil kjøpe blekk til skriveren og hvor du vil kjøpe ventilasjonsfilter. Ingen har mulighet til og nekte deg reklamsjonsretten din etter at du har brukt filter fra en annen leverandør. 

Vi mener det er sunt med konkurranse og det å nekte en forbruker å kjøpe filter fra andre leverandører burde det ikke være rom for i dagens samfunn. Det er heller ikke tillatt.  Vi oppfordrer alle forbrukere av ventilasjonsfilter til å sjekke priser og be om bevis på kvalitet fra flere leverandører.  Etter vår oppfatning følger de fleste Norske filter leverandører de retningslinjer som er. Det kan vi både garantere og dokumentere at vi gjør.

For å vite om du kjøper et godt filter må du undersøke dokumentasjonen som leverandøren har. I dag er det krav til sertifisering i henhold til EN 779-12 og fra om med Juli 18 ny Iso standard ISO-16890.  I sist nevnte standard må det spesifiseres oppfangningsevne på et filter i henhold til den klassen det er klassifisert i.  Les mere om Iso 16890 her. 

Filter fra Ventilasjonsfilter.no produseres av Ventilasjonsfilter AS i våre lokaler i Skien - Norge. Vi kan kan til en hver tid dokumentere at våre filter følger dagens standard. Dette er svært viktig for oss å være sikre på at vi kan tilby topp kvalitet til best mulig pris. Vi går ikke ned på kvaliteten for og oppnå lavere pris.

Kjøper du filter av oss skal du være trygg på at du får et filter som er i henhold til alle nødvendige godkjenninger. og at det er blant den beste kvaliteten på markedet.

Om Oss

Vårt felles mål er å være rimeligst i Norge på filter for ventilasjonsanlegg til bolig næring og industri. Derfor tilbyr vi prisgaranti! Finner du samme filteret til en lavere pris i Norge, så gir vi deg samme pris hos oss. Vi har egen produksjon og lager/pakkesentral i Skien i Telemark, og sender over hele landet.
Ventilasjonsfilter finner du hos oss!

Payee.no - Din betalingspartner på netthandel

Kontakt oss

 Ventilasjonsfilter AS
 Bedriftsveien 27
3735 Skien, Norway
 Kundesenter/Sporing av pakke:
support@ventilasjonsfilter.no
 Org.nr.: 912377946mva

Personvernerklæring

Facebookyoutube