Det rettes mye fokus mot kvaliteten på luftfilter og det er bra, vi er alle tjent med at det er best mulig kvalitet på filter i ventilasjonsanlegg over hele Norges land. Som et ledd i dette innføres det en ny internasjonal standard som skal klassifisere ventilasjonsfilter på en bedre måte en hva som har vært tidligere.

Tradisjonelt kjenner vi klassifiseringer som F7 F9 og M5 for å nevne noen. Felles er at de har et minste krav i forhold til oppfangingsevne for å oppnå en klassifisering.  Disse klassene går nå ut og erstattes av nye klasser.

I ny standard ISO-16890 er det mer beskrivende om hva filteret faktisk fanger opp av partikler og hvilken størrelser av partikler og svevestøv som fanges opp.

Det er nå 4 nye klasser

-PM1 (Partikler mindre enn 1 μm)

-PM2,5 (Partikler større enn 1 μm og mindre en 2,5 μm)

-PM10 (Partikler større enn 2,5 μm og mindre en 10 μm)

For å kvalifisere til disse klassene må utskillingsgraden være minimum 50% og jo høyere % verdi jo bedre oppfangingsevne.

Eksempel: ePM 1 55% klassifiserer da til at det fanges opp minimum 55% av partikler som er mindre enn 1 μm

Dersom filteret ikke fanger opp mer en 50% i PM 10 vil filteret havne i klassen

 

-ISO Grov (mindre en 50% utskillingsgrad)

 

Generelt vil alle filter som ventilasjonsfilter.no selger til hus, hjem, og oppholdsrom ligge i klasser ePM1 55-65 % Og det er anbefalt og alltid bruke ePM1 filter til oppholdsrom. Så dette er ikke noe du trenger å tenke på hele tiden. Vi passer på dette for deg. Dette kan medføre endringer i farge eller utsende på filter som allerede er startet igangsatt for og klare de nye kravene fra 1 juli 2018.

Ta bare kontakt med oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. dersom du har spørsmål rundt dette.

Om Oss

Vårt felles mål er å være rimeligst i Norge på filter for ventilasjonsanlegg til bolig næring og industri. Derfor tilbyr vi prisgaranti! Finner du samme filteret til en lavere pris i Norge, så gir vi deg samme pris hos oss. Vi har lager/pakkesentral i Skien i Telemark, og sender over hele landet.
Ventilasjonsfilter finner du hos oss!

Våre betaling og fraktmetoder

Kontakt oss

 Ventilasjonsfilter AS
 Mælagata 58, 3716 Skien, Norway
 Kundesenter: support@ventilasjonsfilter.no
 Tlf. Salg/Admin: 35102440 (09:00-15:00)
 Org.nr.: 912377946mva

Personvernerklæring